Elnöki szintű látogatást tett hivatalunkban António Campinos, a Portugál Iparjogvédelmi Hivatal elnöke

A Magyar Szabadalmi Hivatal (MSZH) elnökének meghívására 2009. július 27-én látogatást tett az MSZH-ban a Portugál Iparjogvédelmi Hivatal (INPI) elnöke, António Campinos úr, aki egyben az Európai Unió Belső Piaci Harmonizációs Hivatala Igazgatótanácsának elnöki pozícióját is betölti, valamint João Negrão úr, az INPI nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója.

Az MSZH-t a megbeszélésen Dr. Bendzsel Miklós elnök, Dr. Ficsor Mihály jogi elnökhelyettes, Hajdú Judit főosztályvezető, Dr. Gonda Imre főosztályvezető-helyettes, Péteri Attila nemzetközi ügyintéző képviselték.

A tárgyaláson először a Szellemi Tulajdon Világszervezetével kapcsolatos kérdéseket vitatták meg. Mindkét fél bízik a szervezet tavaly megválasztott főigazgatója által képviselt új irányvonal sikerében, és szükségesnek tartanak bizonyos reformokat a WIPO-ban. Hasonlóan vélekedtek az Európai Szabadalmi Szervezet és az Európai Szabadalmi Hivatal jövőjét illetően is. Hangsúlyozták, hogy szükséges az együttműködés erősítése a két szervezet vezetősége és a tagországok között.

A tárgyalás során a felek megbeszélést folytattak az európai védjegyrendszer lehetséges fejlődési irányairól.

Mindkét fél kölcsönös támogatásáról biztosította egymást a szellemi tulajdon területén folyó nemzetközi együttműködésben.

2009/07/30